• شنبه, 8 اردیبهشت 1403

بررسی قیمت جهانی نفت

#نفت

✳️ قیمت نفت صبح چهارشنبه افزایش یافت و بخشی از افت روز گذشته  را جبران کرد، اگرچه ترس از رکود جهانی و نشانه هایی از افزایش بزرگ دیگر در ذخایر آمریکا باعث شد که رشد محدود بماند.

قیمت‌های نفت خام در یک ماه گذشته به یک الگوی حمایتی برخورد کرده است و بازارها دائماً چشم‌انداز کاهش رشد اقتصاد جهانی را در مقابل نشانه‌هایی از بهبود تقاضای چین در سال جاری ارزیابی می‌کنند.

✅ در حالی که بزرگترین واردکننده نفت جهان در اوایل ماه جاری اقدامات ضد کووید را کاهش داد، مجموعه ای از شاخص های اقتصادی ضعیف در سایر بازارهای عمده نفت، به ویژه ایالات متحده و اروپا، خوش بینی را نسبت به بازارهای نفت خام کاهش داده است.

معاملات آتی نفت برنت با 0.4 درصد افزایش به 86.68 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با 0.5 درصد افزایش به 80.53 دلار در هر بشکه رسید. هر دو قرارداد در روز سه شنبه نزدیک به 2 درصد سقوط کردند.

❇️ کاهش قیمتی نفت خام به دلیل داده‌هایی بود که نشان می‌داد فعالیت‌های تولیدی ایالات متحده در ژانویه برای هفتمین ماه متوالی کاهش یافت و نگرانی‌ها در مورد کند شدن فعالیت در بزرگترین مصرف‌کننده نفت جهان را تشدید کرد.

✅ داده‌های مؤسسه نفت آمریکا همچنین به افزایش بیش از حد انتظار 3.4 میلیون بشکه در ذخایر نفت خام ایالات متحده در هفته منتهی به 20 ژانویه اشاره کرد. این قرائت معمولاً روند مشابهی را در داده‌های دولتی اعلام می‌کند که در اواخر روز منتشر می‌شود. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که ذخایر آمریکا 0.9 میلیون بشکه افزایش یابد که در چهار هفته گذشته بیش از حد انتظار رشد کرده است.

رشد موجودی انبارهای ایالات متحده نشان می دهد که انتظار می رود بازار در کوتاه مدت با عرضه همراه باشد که برای قیمت نفت منفی است. اما کاهش مستمر موجودی‌های فرآورده ها نشان داده است که برخی از جنبه‌های تقاضای نفت خام در این کشور همچنان قوی است.

❇️ اکنون تمرکز بر داده های تولید ناخالص داخلی سه ماهه چهارم ایالات متحده است که قرار است در روز پنجشنبه منتشر شود، انتظار می رود شفافیت بیشتری در مسیر بزرگترین اقتصاد جهان ارائه کند.

⚠️ بازارها همچنین نسبت به زمان بهبود اقتصادی چین در سال جاری سردرگم هستند. در حالی که این کشور اکثر محدودیت‌های ضد کووید را کاهش داده است، با بدترین شیوع کووید-19 خود نیز دست و پنجه نرم می‌کند، که به طور بالقوه می‌تواند بهبود اقتصادی را به تاخیر بیندازد.

گزارش‌های این هفته همچنین حاکی از آن است که سازمان کشورهای صادرکننده نفت در نشست بعدی خود هیچ گونه کاهشی برای عرضه نفت در نظر نمی‌گیرد، که انتظار می‌رود در کوتاه‌مدت بازارهای جهانی را با نفت خام حفظ کند. بانک سرمایه گذاری جی پی مورگان (NYSE:JPM) در یادداشت اخیر خود اعلام کرد که عرضه نفت خام احتمالاً در سال 2023 از تقاضا پیشی خواهد گرفت که هر گونه افزایش عمده قیمت ها را محدود می کند.

اختصاصی کانال تحلیلی پارسیس

به اشتراک گذاری این مطلب!

دیدگاه ( دیدگاه در صف انتظار)

    ارسال دیدگاه